Σχετικά με εμάς


Κεστός, ένα από τα σημαντικότερα σύμβολα της Αφροδίτης, το οποίο, σύμφωνα με τον Όμηρο, έδινε στον κάτοχό του ερωτική δύναμη.


 


Κι έλυσε από τα στήθια της τον πλουμισμένο τον κεστό,


που είχε μέσα του όλων των ειδών τα μάγια·


εκεί ήταν ο έρωτας, εκεί ο πόθος, εκεί και το γλυκόλογο ξελόγιασμα


που και τον πιο γνωστικό μπορεί να τον πλανέψει.


Στα χέρια της τον απιθώνει και της λέει:


“Πάρε, βάλε στον κόρφο σου τούτον τον πλουμισμένο τον κεστό·


μέσα του βρίσκονται τα πάντα· και να το ξέρεις, δεν θα γυρίσεις άπρακτη·


ό,τι κι αν βάζει ο νους σου θα το πετύχεις.”


Ομήρου Ιλιάδα, 14.214-221


O κεστός ήταν ένα περίτεχνα κεντημένο ύφασμα που φορούσε η θεά ως ένα είδος ζώνης, κάτω από τα στήθη της. Ήταν η πηγή της ερωτικής της δύναμης, και η επιρροή του ήταν τόσο ισχυρή ώστε ακόμα και η πρώτη ανάμεσα στις θεές του Ολύμπου, η Ήρα, ζήτησε τον κεστό από την Αφροδίτη για να γοητεύσει τον Δία.


Οι Εκδόσεις Κεστός ήρθαν να καλύψουν ένα μεγάλο κενό της ελληνικής αγοράς σε θέματα σχετικά με τη σεξουαλική ζωή και τις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις. Τα βιβλία των Εκδόσεων Κεστός παρουσιάζουν με αμεσότητα– αλλά και με σεβασμό στον αναγνώστη– θέματα και προβληματισμούς γύρω από τον έρωτα και τη σεξουαλική συμπεριφορά χωρίς να προκαλούν, αλλά και χωρίς να υπεκφεύγουν σε θεωρητικές και ανούσιες προσεγγίσεις.


Το χαρακτηριστικό γνώρισμα των βιβλίων των Εκδόσεων Κεστός –αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν– είναι ότι επικεντρώνονται ακριβώς στην ουσία των θεμάτων τους. Είναι καλογραμμένα, ευχάριστα, και κατανοητά απ' όλους, διατηρώντας ωστόσο το κατάλληλο ύφος ώστε να είναι προσεγγίσιμα από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί ουσιαστικά για ό,τι αφορά τις ερωτικές σχέσεις. Επειδή όμως η ουσιαστική και υπεύθυνη αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων επιβάλλει και την επιστημονική, ή ακόμα και την ιατρική παρέμβαση, τα βιβλία μας δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία βιβλία των Εκδόσεων Κεστός προλογίζει ο διακεκριμένος ιατρός Δρ Θάνος Ε. Ασκητής. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός της αμεσότητας και του ευχάριστου ύφους με την έγκυρη επιστημονική ενημέρωση είναι που κάνει τα βιβλία μας να ξεχωρίζουν και να διαβάζονται ευχάριστα απ' όλους. Άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας θα βρουν στις σελίδες τους τρόπους βελτίωσης των ερωτικών τους σχέσεων και, κατ' επέκταση, της ποιότητας ζωής τους.